P
imasz . Inspiráló . Nőies

FlickR

PIN magazin

vasárnap, szeptember 14

JE SUIS BELLE - 2014-es ősz-téli kollekciója

Amikor megláttam a JSB őszi kollekciójának fotóit, egyből a VOGUE főszerkesztőjével Ann Wintour-ral készült 73 kérdéses villáminterjúban elhangzott mondatok ugrottak be: "Mi az amit sohasem viselne?"-hangzott a kérdés, Ann válasza pedig: "Tetőtől talpig feketét!". Bár a decemberi VOGUE vezető cikkében is csupa fekete ruhát láthatunk majd, ami szintén kiderül a videóból.

Speciel én kimondottan kedvelem a feketét, akár tetőtől talpig is, így nagyon bejön a JSB kollekciója,  néhány kedvenc darab az idei őszi-téli lookbook-ból.












"A Je Suis Belle 2014-es ősz-téli kollekciójának hangulata a fekete szín által sugallt komorságnak, szigorúságnak, klasszikus eleganciának ellentmondva,  azt a márkára jellemző könnyed stílussal ellenpontozza, hétköznapi elemeket ütköztetve az alkalmi öltözködés egyes kiragadott részleteivel, és új kontextusba helyezve azokat. Olyan alapdarabokat, mint pulóver, póló, vagy atlétatrikó keresztez nagyvonalú hosszakkal, díszes leplekkel, lebbenő anyagtömegekkel.

A Je Suis Belle legúabb kollekciójában a feketét, mint egyetlen színt használja, összes árnyalatát felvonultatva és kontrasztba állítva egymással. Az eltérő anyagkarakterek, textúrák, fény-árnyék hatások alakítják ki a fekete különböző árnyalataiból álló, gazdag színpalettát.


A tervezőpárost egyrészt a perspektíva és az optika, a reneszánszban gyökeredző tudományán alapuló és a mai kort is meghatározó, legfontosabb tézisei inspirálták. A  prizma és a fénytörés matematikai, mértani és fizikai képletei, ábrázolási módjai, a különböző anyagok fényvisszaverési tulajdonságai adják a kézimunkákban rejlő motívumok esszenciáját. A formai inspirációkban meghatározóak voltak az egyszerű vonalvezetésű, végletekig lecsupaszított fazonok, melyeknek igazi alakját és karakterét a nagyvonalúan rájuk pakolt négyzetes formák és anyagok alakítják ki.

Ezzel párhuzamosan a tradícionális férfiszabászat, a férfiruhakészítés folyamatai, a fércelés, a különböző funkciójú rétegek egymáshoz kapcsolódása volt meghatározó kiindulási alap a tervezésben. A készülőfélben levő darabok nyers szélei, a férfizakó tektonikus formázó rétegei, applikációk, öltések szolgáltak alapul a szabott darabokból elinduló leplekkel és lebegő anyagokkal, alapformákból lebomló rétegekkel kontrasztokat felvillantó sziluettekhez.


A kollekció anyaghasználatában gazdag textúrák, természetes, magas minőségű alapanyagok (puha fénnyel omló selyembársony, lehelletkönnyű voál,  bársonyos műszőrme, gabardin,  crepe de chine és sportos kötött anyagok) jelennek meg egymás karakterét kiemelő párosításokban.
A Je Suis Belle a ruhákhoz a KOMOD egyik alapítótagjával, Veszprémi Gabriellával közösen tervezett táskakollekciót. A bevásárlószatyrok, uzsonnás- és nejlonzacskókból kiinduló formai gegek megvalósításához felhasznált innovatív, alumíniummal bevont szintetikus bőr a használat során nyeri el igazi karakterét, gyűrődései, felületi töredezettsége nyomán."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése