25 dkg kuszkusz
forralt víz / zöldség alaplé (vagy maradék húsleves is jó hozzá)
egy csokor petrezselyem
pár levél menta
3 db különféle színű paprika
4-5 paradicsom
2 db uborka
2 kisebb fej új lilahagyma a szárával együtt
30-40 dkg fetasajt
1 citrom leve
Elkészítem a kuszkuszt: beleteszem egy lefedhető tálba a kuszkuszt, felöntöm forró vízzel, úgy hogy egy ujjnyit ellepje. Lefedem, és 10 percig pihentetem, utána picit megkavarom és hagyom teljesen kihűlni. Amíg hűl a kuszkusz, elkészítem a zöldségeket, amit szeretnék beletenni.
Felkockázom a paprikát és uborkát, kimagvazom a paradicsomot, majd felkockázom, petrezselymet, mentát, hagymát aprítok.
Miután kihűlt a kuszkusz, minden zöldséget belekeverek, olivaolajat, citromlevet locsolok rá, sóval borssal ízesítem. A legvégén rámorzsolom a tetejére a fetasajtot, óvatosan egyszer átforgatom.
receptek | Rozgonyi Bea
styling | Kollár Bori
fotó | Balogh Orsi