P
imasz . Inspiráló . Nőies

FlickR

PIN magazin

csütörtök, augusztus 1

Paradicsomos receptek

variációk 

paradicsomra:


ha nyár akkor paradicsom ….
kicsi, közepes nagy, szabályos gömb alakú, szilvaalakú, hosszúkás, piros, sárga, bordó….
egy a lényeg: az íz!! a paradicsom íze
két bébikönnyű, extrán finom recept:
paradicsomleves vagy sült paradicsom – mi most mindkettőt elkészítettük.




Nagyon egyszerű paradicsomleves

1 kg finom paradicsom
ízlés szerint só, bors
bazsalikom
fetasajt vagy parmezán sajt  a tetejére díszítésnek 
/ vagy házi zöld pesto is kerülhet bele

A paradicsomok aljára teszek egy keresztet, forró vízzel leöntöm, és lehúzom egyesével a paradicsomok héját. Apró kockákra vágom. Olivaolajon elkezdem párolni, ha szükséges teszek hozzá pici vizet (ez függ attól, hogy mennyire leves/leveses a paradicsom) és puhára párolom közepes fokozaton kb .20-30 perc alatt. Amikor leveszem a tűzhelyről, dobok bele pár bazsalikomlevelet.
Ha valaki nem szereti, hogy darabos, akkor leturmixolhatjuk, én szeretem rusztikusan.
Friss bazsalikommal tálaljuk.
Lehet hidegen és melegen, lehet pohárból, csészéből és tányérból, lehet rá sajtot (fetát, parmezánt), pestot (zöldet, pirosat).
Egyszerű,de nagyszerű.   

-----------------     ------------------


Kakukkfüves sült paradicsom kecskesajttal

1 kg paradicsom
500 g friss, lágy kecskesajt
egy nagy csokor friss kakukkfű

Egy jénai tálat kikenek vékonyan olivaolajjal,  a paradicsomot apró kockára vágom,  beleteszem a jénaiba, a kakukkfüvet leszedem a száráról, összekavarom a paradicsommal, ráteszem a jénai fedelét majd a sütőbe teszem, és 200 fokon kezdem sütni .

Kb. egy óra után hozzákeverem a kecskesajtot, és addig sütöm, amíg meg nem szilárdul, kenhető nem lesz.

Friss kenyeret sütöttem hozzá, még istenibb friss bagettel.


receptek | Rozgonyi Bea
styling | Kollár Bori
fotó | Balogh Orsi