Füstölt lazacos mini sajttorták kaprival, citrommal
12 darab
10 dkg wasa (típusú) extrudált kenyér
10 dkg vaj
40 dkg tejszínes krémsajt (Philadelphia)
10 dkg füstölt lazac
1 citrom finomra reszelt héja
2 ek kapribogyó átöblítve, leszárítva
10 dkg vaj
snidling a tálaláshoz
A kenyeret késes aprítóban porrá őröljük, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. Papírkapszilkkal bélelt muffinsütőben egyenletesen szétosztjuk a keveréket, majd kanállal alaposan lenyomkodjuk, ezekből lesz a torták alja. Hűtőben 10-15 perc alatt kidermesztjük a tésztát.
A füstölt lazacot finomra aprítjuk, a kaprit durvára vágjuk. A puha vajat kikeverjük a krémsajttal, majd hozzáforgatjuk a füstölt lazacot, a citromhéjat és a kaprit is. A muffinformában a tészták tetejére rétegezzük a krémet, majd hűtőben fogyasztás előtt legalább 2-3 órán át pihentetjük.
Tálaláshoz késsel körbelazítjuk a krémet a kapszlikban, majd óvatsan lefejtjük a papírt a tortákról és megszórjuk finomra aprított snidlinggel.
Megjegyzés: a krémet közvetlenül tálalás előtt, habzsákból is ki lehet nyomni a kis tésztakorongokra, így még mutatósabb a végeredmény.